ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΛΚΥΟΝΗΣ 13/12/2015

Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας, διέσχισε για πρώτη φορά στις 13/12/2015 το νεοσηματοδοτηθέν μονοπάτι από το εκκλησάκι του Άι Νικόλα που βρίσκεται στην παραλία του Πόρτο Γερμενό έως το εκκλησάκι του Αγίου Κυπριανού που βρίσκεται στο τέρμα της αριστερής ακτής του όρμου των Αιγοσθένων. Εν συνεχεία ανέβηκε στο Μακρόν Όρος και βγήκε και πάλι στη παραλία του Πόρτο Γερμενό.

Τα εγκαίνια του νέου μονοπατιού που ονομάζεται «Μονοπάτι της Αλκυόνης» έγιναν από την Πρόεδρο του Ομίλου, κυρία Έλλη Τερζόγλου. Αρχηγός της πορείας ήταν το μέλος του Ομίλου κύριος Σωτήρης Κόλλιας με βοηθό τον κύριο Βαγγέλη Καραμάνη. Και οι δύο είναι από τους πρωτεργάτες της διάνοιξης και σηματοδότησης του μαγευτικού παραθαλάσσιου αυτού μονοπατιού.

 

Μία ομάδα επέστρεψε στο Πόρτο Γερμενό από την ίδια διαδρομή και μια άλλη επέστρεψε κυκλικά από τις πλαγιές του Μακρού Όρους, περνώντας από τον οικισμό Μύτικας συνδυάζοντας διάφορα μονοπάτια.

Μήκος διαδρομής 12 χιλιόμετρα και διάρκεια πορείας 4 ώρες.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια και τη διάσχιση του Μονοπατιού της Αλκυόνης εδώ

——————————————————————

ΝΕΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

(Με αριθμό έγκρισης του Πρωτοδικείου 313/2015)

  • Η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Ομίλου στις 14 Ιανουαρίου 2015, αποφάσισε την τροποποίηση του ήδη υπάρχοντος καταστατικού. Το εγκεκριμένο τροποποιημένο καταστατικό είναι το ακόλουθο: Τροποποιημένο Καταστατικό

——————————————————————

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητά μέλη,

  • Όπως γνωρίζετε, βάσει του καταστατικού μας, ο Ο.Φ.Β.Θ. λειτουργεί με συλλογικότητα και έχει ως βασικούς στόχους να προσφέρει αφιλοκερδώς τις καλύτερες εφικτές υπηρεσίες προς τα μέλη του με ποικίλες δραστηριότητες, τις οποίες, πλην της ετήσιας συνδρομής των μελών και των εσόδων του εκδρομικού τμήματος, δεν έχει κανένα άλλο οικονομικό πόρο να τις υποστηρίξει. Στην προσπάθειά μας να εναρμονιστούμε με τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες  που αντιμετωπίζει η  χώρα μας, επιδιώξαμε και πετύχαμε σχετική μείωση των λειτουργικών δαπανών μας  με αποτέλεσμα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε τη μείωση του κόστους των ημερησίων εκδρομών μας για τα μέλη από τις 21/09/2014 από 20 σε 18 ευρώ. Παράλληλα, διατηρούμε την ειδική προσφορά των 15 ευρώ που παρέχουμε προς τους φοιτητές, τους ανέργους και τους νέους κάτω των 25 ετών. Ανάλογες μειώσεις θα επιδιωχθούν και στις πολυήμερες εκδρομές  του Ομίλου μας, στα πλαίσια πάντα του εφικτού. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε, ότι πρόσθετα με τη χρηματοδότηση των δωρεάν δραστηριοτήτων του Ομίλου προς τα μέλη και τους φίλους του, παρέχουμε χρηματική και υλική βοήθεια προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανάλογα με τις εκάστοτε δυνατότητές μας.Το 2013, το 2014 και το  2015 ο Ο.Φ.Β.Θ. διέθεσε χρηματικά ποσά και υλική βοήθεια στους κάτωθι οργανισμούς: ΠΙΚΠΑ Βούλας, Κιβωτός του Κόσμου, Ανθρώπινοι Άνθρωποι (Σύλλογος Προστασίας Αστέγων), Φίλοι Παιδόπολης Αλίμου, Κέντρο Κράτησης Νέων Αυλώνας (Φυλακές Ανηλίκων), Στέγη Θηλέων <<Άγιος Αλέξανδρος>> Παλαιού Φαλήρου, Σικιαρίδειο Ίδρυμα, Παιδικά Χωριά SOS, Κοινωνικό Ιατρείο στο Πάρκο Ελληνικού, Πρόσφυγες της Ειδομένης Νομού Κιλκίς (μέσω του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας), Ίδρυμα «Ανοιχτή Πόρτα» της Εταιρείας Σπαστικών στην Αργυρούπολη, Πρόσφυγες Συρίας (Jasmin School – Πατησίων), ΜΚΟ “Make A Wish”, Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο Θηλέων Πειραιά. Επίσης ο Όμιλος στηρίζει και φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται σε ένδεια.
    Πιστεύουμε ότι, με τη διαρκή υποστήριξή σας, θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε το πολύπλευρο έργο μας,  παρά τις δυσμενείς συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε.

    Το Δ.Σ του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας.