Φωτογραφίες

Φωτογραφίες από τις εκδρομές του Ομίλου μπορείτε να δείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Φωτογραφίες από Εξορμήσεις – Εκδηλώσεις 2015
Φωτογραφίες από Εξορμήσεις – Εκδηλώσεις 2016
Φωτογραφίες από Εξορμήσεις – Εκδηλώσεις 2017
Φωτογραφίες από Εξορμήσεις – Εκδηλώσεις 2018

Μπορείτε να μας στέλνετε κι εσείς τις δικές σας φωτογραφίες με όποιο τρόπο σας βολεύει (email, dropbox, facebook).

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη στο γκρουπ του Ομίλου στο Facebook για να βλέπετε τις φωτογραφίες από τις εκδρομές και να μπορείτε να προσθέτετε και τις δικές σας. Μπορείτε να βρείτε το γκρουπ ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Γίνετε μέλη στη σελίδα του Ομίλου στο Facebook

Recent Posts

Η Ολλανδία πρόκειται να κατασκευάσει δρόμους από ανακυκλωμένο πλαστικό

Η Ολλανδία πρόκειται να κατασκευάσει δρόμους από ανακυκλωμένο πλαστικό

Η Ολλανδία, και συγκεκριμένα το Ρότερνταμ, χρωστούν το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξής τους όλους αυτούς τους αιώνες στη θάλασσα. Με ισχυρό στόλο, και κατέχοντας ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της Ευρώπης, η χώρα συνεχίζει να έχει ιδιαίτερη σχέση με τον ωκεανό.

Αυτός αποτελεί και έναν από τους λόγους που η χώρα θα είναι μάλλον η πρώτη που θα κατασκευάσει δρόμους από πλαστικά μπουκάλια, τα οποία θα συλλέγονται από τη θάλασσα. Αυτή είναι η ιδέα της για μια πιο οικολογική και πράσινη εναλλακτική σε σύγκριση με την άσφαλτο. Η απόφαση πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Ρότερνταμ, το οποίο έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσει πιλοτικά η κατασκευή.

Ο Rolf Mars, εκπρόσωπος της VolkerWessels που έχει αναλάβει το έργο δηλώνει πως οι δρόμοι θα χρειάζονται λιγότερη συντήρηση σε σύγκριση με την άσφαλτο και θα μπορούν να αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες – από τους -40°C έως τους +80°C. Θα μπορούσαν να κατασκευάζονται σε διάστημα εβδομάδων και όχι μηνών και να διαρκούν τρεις φορές περισσότερο, όπως ισχυρίζεται η εταιρία VolkerWessels που έχει αναλάβει το έργο.

Επίσης, ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η αντικατάσταση ενός χαλασμένου σημείου του δρόμου, η οποία θα είναι αρκετά εύκολη. Οι κατασκευαστές θα έχουν ήδη έτοιμο το νέο κομμάτι από πλαστικό και η αντικατάσταση θα γίνεται άμεσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Η εταιρεία επίσης δήλωσε ότι το περιβαλλοντικό επιχείρημα υπέρ αυτού του προγράμματος είναι επίσης ισχυρό, καθώς η άσφαλτος είναι υπεύθυνη για 1.6 εκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως σε όλο τον πλανήτη. Επίσης, το υλικό (το πλαστικό δηλαδή) είναι πιο εύκαμπτο από την άσφαλτο και είναι ευκολότερο να προστεθούν σωληνώσεις και καλώδια στο εσωτερικό του.

Το Ρότερνταμ είναι μια πόλη ανοιχτή σε οικολογικά πειράματα και καινοτόμες ιδέες που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή. Η πόλη διαθέτει ήδη έναν δοκιμαστικό δρόμο – εργαστήριο, όπου έχουν εφαρμοστεί ήδη τέτοιες καινοτομίες. Το επόμενο βήμα είναι η διερεύνηση άλλων παραγόντων όπως το πόσο ασφαλείς θα είναι οι δρόμοι σε περίπτωση βροχής και πάγου.

  1. Ανοίγει για το κοινό για πρώτη φορά ο κήπος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών Leave a reply
  2. Δεν θα γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά Leave a reply
  3. Δύο ευρωπαϊκά βραβεία απέσπασαν τα βίντεο ελληνικών μουσείων Leave a reply
  4. Μουσείο Τέχνης εγκαινιάστηκε στον ακριτικό Λιά από τον πρέσβη των ΗΠΑ Leave a reply
  5. Οδηγίες προστασίας όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές Leave a reply
  6. «Χίος, το αγιονήσι του Αιγαίου» Φωτεινά Μονοπάτια Leave a reply
  7. Αν ήμουν άνθρωπος…Της Χριστίνας Κόλλια Leave a reply
  8. Στα άδυτα του Παναγίου Τάφου – Βυζαντινό Μουσείο Leave a reply
  9. Ολλανδία Leave a reply